DomWarzywaGrzyby Portobello

Grillowane grzyby Portobello – prosty przepis

Jeśli szukasz prostego, pysznego i zdrowego przepisu, który możesz dodać do swojego repertuaru, nie szukaj dalej niż grillowane grzyby portobello. Te mięsiste grzyby są niezwykle wszechstronne i można je przygotować na wiele sposobów, ale grillowanie to jedna z najlepszych metod wydobycia ich bogatego, pikantnego smaku. Są nie tylko świetną opcją wegetariańską, ale są także doskonałym źródłem białka i błonnika. Ten prosty przepis wymaga minimalnej ilości składników i można go przygotować w mgnieniu oka, dzięki czemu idealnie nadaje się na szybki i łatwy obiad w tygodniu lub weekendowy grill. Rozpal więc grilla i przygotuj się na delektowanie się smakowitością grillowanych grzybów portobello.

Odmiany grillowanych grzybów Portobello

Klasyczne grillowane grzyby Portobello

Klasyczny przepis na grillowane grzyby portobello to prosty i pyszny sposób na delektowanie się tymi mięsistymi grzybami. Aby przygotować ten przepis, będziesz potrzebować:

- 4 duże grzyby portobello, usunąć łodygi

- 1/4 szklanki oliwy z oliwek - 2 ząbki czosnku, posiekane

- 1 łyżka octu balsamicznego - Sól i pieprz do smaku

1. Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury.

2. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, ocet balsamiczny, sól i pieprz.

3. Posmaruj marynatą obie strony grzybów.

4. Połóż grzyby blaszką do dołu i piecz przez 5-7 minut.

5. Odwróć grzyby i kontynuuj grillowanie przez kolejne 5-7 minut lub do momentu, aż grzyby będą miękkie i lekko zwęglone.

Podawaj grillowane grzyby portobello jako dodatek lub jako bezmięsną alternatywę dla burgera. Świetnie smakują z plasterkiem roztopionego sera lub podawane z pieczonymi warzywami.

Grillowane grzyby Portobello z sosem Chimichurri

Jeśli chcesz dodać trochę więcej smaku grillowanym grzybom portobello, spróbuj podać je z sosem chimichurri. Chimichurri to pikantny i ziołowy sos powszechnie stosowany w kuchni argentyńskiej. Aby przygotować ten przepis, będziesz potrzebować:

- 4 duże grzyby portobello, usunąć łodygi

- 1/4 szklanki oliwy z oliwek

- 2 ząbki czosnku, posiekane

- Sól i pieprz do smaku

Na sos chimichurri:

- 1 szklanka posiekanej świeżej pietruszki

- 1/4 szklanki świeżego oregano, posiekanego

- 1/4 szklanki czerwonego octu winnego

- 1/2 szklanki oliwy z oliwek

- 2 ząbki czosnku, posiekane - Sól i pieprz do smaku

1. Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury.

2. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, sól i pieprz.

3. Posmaruj marynatą obie strony grzybów.

4. Połóż grzyby blaszką do dołu i piecz przez 5-7 minut.

5. Odwróć grzyby i kontynuuj grillowanie przez kolejne 5-7 minut lub do momentu, aż grzyby będą miękkie i lekko zwęglone.

Na sos chimichurri:

1. W robocie kuchennym wymieszaj pietruszkę, oregano, czosnek, ocet winny, sól i pieprz.

2. Pulsuj, aż zioła zostaną drobno posiekane.

3. Powoli wlewaj oliwę, cały czas pulsując, aż sos dobrze się połączy.

Podawaj grillowane grzyby portobello z dużą łyżką sosu chimichurri. Świetnie smakują także podawane z dodatkiem pieczonych ziemniaków lub grillowanych warzyw.

Grillowane grzyby Portobello nadziewane kozim serem i szpinakiem

Jeśli szukasz bardziej treściwego przepisu na grillowane grzyby portobello, spróbuj nadziewać je kozim serem i szpinakiem. Aby przygotować ten przepis, będziesz potrzebować:

- 4 duże grzyby portobello, usunąć łodygi

- 1/4 szklanki oliwy z oliwek

- 2 ząbki czosnku, posiekane - Sól i pieprz do smaku

- 4 uncje koziego sera

- 1 szklanka świeżego szpinaku, posiekanego

1. Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury.

2. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, sól i pieprz.

3. Posmaruj marynatą obie strony grzybów.

4. Połóż grzyby blaszką do dołu i piecz przez 5-7 minut.

5. Odwróć grzyby i kontynuuj grillowanie przez kolejne 5-7 minut lub do momentu, aż grzyby będą miękkie i lekko zwęglone.

Na farsz z koziego sera i szpinaku:

1. W małej misce wymieszaj kozi ser i posiekany szpinak.

2. Po ugotowaniu grzybów włóż mieszankę koziego sera i szpinaku do wnętrza każdego grzyba.

3. Połóż nadziewane grzyby z powrotem na grillu i smaż przez kolejne 2-3 minuty lub do momentu, aż ser się roztopi i zacznie bulgotać.

Podawaj grillowane grzyby portobello faszerowane kozim serem i szpinakiem jako danie główne lub jako pożywny dodatek. Świetnie smakują także podawane z pieczywem czosnkowym lub prostą zieloną sałatą.

Wniosek

Grillowane grzyby portobello to prosty i pyszny przepis, który spodoba się zarówno wegetarianom, jak i miłośnikom mięsa. Niezależnie od tego, czy szukasz szybkiego i łatwego obiadu w tygodniu, czy smacznego dodatku do następnego grilla, te mięsiste grzyby z pewnością Cię zadowolą. Wypróbuj je z klasyczną marynatą, pikantnym sosem chimichurri lub nadziewanym kozim serem i szpinakiem. Wykaż się kreatywnością i eksperymentuj z różnymi dodatkami i smakami, aby znaleźć swój ulubiony sposób na delektowanie się grillowanymi grzybami portobello.

Pomysły na posiłki z grilla Grzyby Portobello
Ziemista sałatka Portobello z prosciutto

Ziemska sałatka Portobello z prosciutto może być właśnie przystawką, której szukasz. Ten przepis serwuje 4 osoby. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis zawiera 279 kalorii, 6 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Za 2,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup kapelusze grzybów portobello, oliwę z oliwek, świeżą pietruszkę płaskolistną i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Burgery Portobello-Prosciutto, Pieczona Lasagna Portobello i Prosciutto oraz Grzyby Portobello z białą fasolą i prosciutto.

Ziemniaki z bekonem, cremini i brie

Przygotowanie ziemniaków z bekonem, cremini i brie zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Za 1,8 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 444 kalorie, 16 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką małe grzyby portobello, paski bekonu, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 79% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Bacon, Cremini & Brie Potatoes for Two, Cremini Mushroom, Bacon and Shallot Crustless Quiche oraz Brie Puree Ziemniaczane.

Miękka Polenta z Grillowanym Portobello i Treviso

Miękka polenta z grillowanym Portobello i Treviso wymaga około 45 minut od początku do końca. Za 6,39 USD za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pescatarianowy przepis zawiera 564 kalorie , 14 g białka i 35 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Udaj się do sklepu i kup grzyby portobello, majeranek, czosnek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 73% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szybko solone kotlety wieprzowe z grilla z treviso i glazurą balsamiczną , Szybko solone grillowane kotlety wieprzowe z treviso i glazurą balsamiczną oraz Bisteccan alla florentine z sosem stekowym balsamiczno-rozmarynowym i grillowanym treviso z gorgonzolą .

Saute z Portobello i fasolką szparagową

Portobello & Green Bean Saute to bezglutenowy dodatek do dania głównego. Za 90 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 2 g białka i 5 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka małych grzybów portobello, pomidorków śliwkowych, ząbków czosnku i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 33%. Wynik ten jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także fasolkę szparagową i grzyby Portobello, Saute z zielonej fasoli i boczku i Sauté z fasoli szparagowej.

Grzyby Portobello w parmezanie z białą oliwą truflową

Pieczarki Portobello w parmezanowej panierce z oliwą z białej trufli zajmuje od początku do końca około 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 35 g tłuszczu i łącznie 345 kalorii. Za 2,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakował ten dodatek. Ten przepis z Foodnetwork wymaga grzybów portobello, oliwy truflowej, boczniaków i oliwy z oliwek. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 49%. Spróbuj sałatki z rukoli z białą oliwą truflową, migdałami marconan i tartym parmezanem, szpinakiem i grzybami z oliwą truflową oraz placka z ziemniakami, grzybami Shitake i oliwą truflową, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Grillowane nadziewane grzyby Portobello

Grillowane nadziewane grzyby Portobello mogą być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 40 g tłuszczu i łącznie 530 kalorii . Za 3,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jest idealny na Czwarty Lipiec . Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, soli i pieprzu, parmezanu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 99 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 69% . Podobne przepisy obejmują bezalergiczne nadziewane grzyby Portobello , wegańskie nadziewane grzyby Portobello z komosą ryżową i grillowaną sałatkę Portobello z ogolonym Parmigiano-Reggiano .

Kurczak Marsala z Gorgonzolą

Potrzebujesz bezglutenowego, pierwotnego i ketogenicznego dania głównego ? Kurczak Marsala z Gorgonzolą może być świetnym przepisem do wypróbowania. Za 2,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 42 g białka , 34 g tłuszczu i łącznie 487 kalorii . Ten przepis służy 4 osobom. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Jeśli masz pod ręką małe grzyby portobello, połówki piersi kurczaka, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 62% , to danie jest solidne. Kurczak Marsala z Gorgonzolą , Kurczak Marsala z Gorgonzolą i Kurczak Marsala z Gorgonzolą są bardzo podobne do tego przepisu.

Grzyby Portobello Nadziewane Warzywami

Jeśli masz z grubsza 1 godzina i 37 minut do spędzenia w kuchni grzyby Portobello nadziewane warzywami mogą być świetne bezglutenowy i pierwotny przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 262 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu. Za $3.0 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka serc karczochów, czosnku w proszku, bakłażana i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 355 osób próbowało i polubiło ten przepis. Kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 95%. Spróbuj Grzyby Portobello Nadziewane ziarnem i warzywami, Grillowane Warzywa Nadziewane Grzybami Portobello, oraz Grillowane Warzywa Nadziewane Grzybami Portobello dla podobnych przepisów.

Zbierz Nadziewanego Kurczaka

Harvest faszerowany kurczak może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Za $2.95 za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 64G białka, 65g tłuszczu i w sumie 1019 kalorii. Jeśli masz pod ręką chleb kukurydziany/muffinkę, pieczonego kurczaka, niesezonowane grzanki farszowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 67%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Zbieraj Nadziewane Słodycze, Zbierz Nadziewany Schab Wieprzowy, oraz Grzyby portobello nadziewane żniwami.

Gnocchi Alfredo

Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić Gnocchi Alfredo w domu. Ten przepis jest przeznaczony dla 5 osób i kosztuje 2,29 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 458 kalorii. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką małe grzyby portobello, pietruszkę, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 37%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Gnocchi z sosem grzybowym Alfredo, Gnocchi z sosem grzybowym Alfredo i Zapiekany kurczak Alfredo Gnocchi.

Filmy przedstawiające przygotowywanie różnych dań z grilla w stylu Grzyby Portobello
Grillowane grzyby PortobelloTe grillowane grzyby Portobello są aromatyczne i łatwe w przygotowaniu. Grzyby te, pokryte pyszną marynatą, są...
Profesjonalny sposób na ugotowanie grzybów Portobellospodenki #grzyby Gotowanie grzybów Portobello w ten sposób to świetna alternatywa dla steku!! Zdecydowanie pozostawia grzyby ładne...
Grillowane Portobello | Grillowane Grzyby na Grillu Gazowym Primo G420Ktokolwiek powiedział, że grzyby nie mają smaku, nigdy nie próbował tych grillowanych Portabelli. Stanowią idealny dodatek do posiłków...
Naucz się gotować: jak prawidłowo przygotować grzyby PortobelloNAUCZ SIĘ GOTUĆ razem z nami! Nawet podstawowe składniki mogą wymagać gotowania…
Najlepsze Steki Portobello | Łatwe wegańskie grillowane grzybyNajlepsze steki Portobello z aromatyczną marynatą z octu balsamicznego. Po prostu idealne na sezon grillowy! Te grillowane grzyby...
Wskazówki i porady dotyczące dań z grilla Grzyby Portobello
Dodatkowe pomysły na menu związane z grillowanym jedzeniem Grzyby Portobello